Hvad er en 6 dages alkoholbehandling?

6 dages alkoholbehandlingDer kan være mange gode undskyldninger, hvis man som alkoholiker vil undgå et afvænningsforløb. Mange personer, der er afhængige af alkohol, har enten svært ved at erkende, at de er alkoholikere eller undviger et afvænningsforløb på grund af, at de også skal have tid til deres job, familie og venner.

En ny seks dages behandling kommer nu de gode undskyldninger til livs og skal hjælpe med at gøre det lettere at behandle et alkoholmisbrug. Behandlingen er baseret på en række ny forskning, der har undersøgt en række fakta om alkoholikere.

En intensiv uge til alkoholmisbruget

Forløbet tager, som navnet antyder, kun seks dage, så det på mindst mulig måde påvirker ens job- og familiesituation. Alkoholbehandlingen foregår intensivt og individuelt i løbet af ugen og netop det, at man er skåret væk fra ens familie og arbejde, skal gøre det lettere at håndtere det alkoholmisbrug, man har opbygget. Alkoholbehandlingen er bygget om omkring regelmæssige individuelle samtaler, hvor man snakker og behandler det enkelte alkoholmisbrug. I løbet af ugen fokuserer man på den personlige udvikling, og man er blandt andet forbundet med selvhjælpsgrupper i lokalområdet.

Gode modtagelser fra folk med et alkoholmisbrug

Seks dages modellen er stadig forholdsvis ny, men har allerede fået en god modtagelse. I forhold til den traditionelle behandling er den nemlig en række store fordele ved denne behandlingsmetode. Resultaterne har vist at folk med et alkoholmisbrug har væsentligt færre omkostninger ved seks dages behandlingsmetoden.

Der er for eksempel ikke det samme økonomiske krav ved denne alkoholbehandling, da man stadig kan varetage sit job. Der er også væsentligt kortere behandlingstid, da man kommer i en mere intensiv alkoholafvænning og derved ikke langsigtet skal bruge den samme mængde tid på behandling. Slutteligt har man også set resultater væsentligt hurtigere end før med denne seks dages behandlingsmetode.