Minnesotabehandling

MinnesotakurNår man skal behandles for alkoholmisbrug i Danmark i dag, kan man vælge imellem en række forskellige behandlingsformer. Typisk kan man vælge antabus behandlinger, man kan få en seks-dages behandling, og man kan også typisk komme i et længere forløb, der skal fjerne alle de afhængigheder, man har. En af de mest populære metoder til at afvikle alkoholmisbrug i Danmark på er Minnesotakuren – også kaldt en Minnesotabehandling. Her kan du komme bag om behandlingsformen og finde ud af to ting.

  • Hvad er historien bag en Minnesotakur / Minnesotabehandling?
  • Hvordan foregår den i praksis

Sådan opstod den første Minnesotakur og sådan foregår minnesotabehandlingen i praksis

Ikke så overraskende kommer Minnesotabehandlingen fra den Amerikanske stat Minnesota. Her udviklede man modellen i 1950’erne, hvor det var blevet en udbredt holdning, at alkoholafhængighed var en tvangsmæssig sygelig adfærd, der skulle betragtes alvorligt. Først her var man begyndt at forstå, hvor alvorlige alkoholproblemer kunne være, og det betød, at man hurtigt begyndte at udvikle konkrete metoder, der kunne få de amerikanske borgere tilbage i ædruelighed på en ordentlig måde. Dengang fandtes allerede en form for A.A, men lige netop denne metode skulle vise sig at skille sig en smule ud.

Men Minnesotakuren behandler man nemlig uden medicin, men det er til gengæld en meget effektiv og intens behandling. Den foregår typisk over fire uger, hvor man konstant afruser og efterbehandler. Her kigger man på, hvor alvorlig karakter den enkelte afhængighed har og på baggrund af det, tilrettelægger man et forløb, der skal hjælpe den enkelte alkoholiker.

Dette udmønter sig til sidst i et fast dagprogram, hvor man sammen med eksperter skridt for skridt for fjernet afhængigheden til øl og spiritus, så man til sidst kan kalde sig selv ædru i resten af sit liv. Siden har det vist sig, at en Minnesotabehandling skulle blive en af de bedste metoder.