Mange unge har behov for alkoholbehandling

Unge har behov for alkoholbehandling.Det er ikke nogen hemmelighed, at de unge i Danmark drikker rigtig meget, men hvad du måske ikke ved er, at forbruget er så stort, at mange unge reelt har behov for alkoholbehandling. En ny undersøgelse afslører nemlig, at der bliver drukket så meget alkohol blandt unge danske teenagere, at det kan være skadeligt for deres sundhed og fremtidige succes i livet. Ligeledes er der også sat fokus på, at det kan have store konsekvenser i nattelivet, hvor de unge drikker sig fra sans og samling. Kigger man på undersøgelsen, er der dog specielt et par ting, der får advarselslamperne til at blinke.

  • Allerede inden danske unge bliver 18, har de et spiritusforbrug, der skaber et behov for alkoholbehandling
  • Der bliver drukket signifikant mere øl og spiritus ved de danske 17-årige, end der gør ved de 16-årige
  • Det tidlige møde med spiritus og øl kan have konsekvenser for det fremtidige forhold til euforiserende stoffer

Danske unge drikker mere end nok til at komme i alkoholbehandling

Med et alkoholforbrug, hvor man tager på drukture seks gange om måneden, er der i høj grad behov for behandling. Sådan ser det gennemsnitligt ud for de danske 17-årige, der i den periode specielt fester igennem på deres gymnasier og skoler. Det høje alkoholindtag foregår dog også til privatfester og på diskoteker, hvor man på trods af en lav alder godt kan komme ind på de danske diskoteker, der ellers skal holde unge under 18 væk fra dansegulvet og baren.

Bemærkelsesværdigt er det også, at det netop er, når de unge fylder 17, at der drikkes igennem. Det antyder nemlig, at aldersgrænsen for, hvornår man må gå på diskotek, har en del at sige, når de unge skal bestemme deres alkoholindtag. Dermed kan der findes en løsning på det høje forbrug. Fortsætter det høje alkoholforbrug peger flere rapporter og undersøgelser på, at der vil være flere, der også prøver andre stoffer.

Hvad er en 6 dages alkoholbehandling?

6 dages alkoholbehandlingDer kan være mange gode undskyldninger, hvis man som alkoholiker vil undgå et afvænningsforløb. Mange personer, der er afhængige af alkohol, har enten svært ved at erkende, at de er alkoholikere eller undviger et afvænningsforløb på grund af, at de også skal have tid til deres job, familie og venner.

En ny seks dages behandling kommer nu de gode undskyldninger til livs og skal hjælpe med at gøre det lettere at behandle et alkoholmisbrug. Behandlingen er baseret på en række ny forskning, der har undersøgt en række fakta om alkoholikere.

En intensiv uge til alkoholmisbruget

Forløbet tager, som navnet antyder, kun seks dage, så det på mindst mulig måde påvirker ens job- og familiesituation. Alkoholbehandlingen foregår intensivt og individuelt i løbet af ugen og netop det, at man er skåret væk fra ens familie og arbejde, skal gøre det lettere at håndtere det alkoholmisbrug, man har opbygget. Alkoholbehandlingen er bygget om omkring regelmæssige individuelle samtaler, hvor man snakker og behandler det enkelte alkoholmisbrug. I løbet af ugen fokuserer man på den personlige udvikling, og man er blandt andet forbundet med selvhjælpsgrupper i lokalområdet.

Gode modtagelser fra folk med et alkoholmisbrug

Seks dages modellen er stadig forholdsvis ny, men har allerede fået en god modtagelse. I forhold til den traditionelle behandling er den nemlig en række store fordele ved denne behandlingsmetode. Resultaterne har vist at folk med et alkoholmisbrug har væsentligt færre omkostninger ved seks dages behandlingsmetoden.

Der er for eksempel ikke det samme økonomiske krav ved denne alkoholbehandling, da man stadig kan varetage sit job. Der er også væsentligt kortere behandlingstid, da man kommer i en mere intensiv alkoholafvænning og derved ikke langsigtet skal bruge den samme mængde tid på behandling. Slutteligt har man også set resultater væsentligt hurtigere end før med denne seks dages behandlingsmetode.