Antabus

En af de mest kendte former for hjælp mod alkoholafhængighed er en antabus behandling. Den danske opfindelse, som behandler alkoholproblemer gennem piller, er dog ikke noget, som danskerne har særlig stort indgående kendskab til. Mange tror desværre også, at antabus er en egentlig alkoholbehandling og det er desværre en udbredt misforståelse. Antabus bør altid anvendes i kombination med alkoholrådgivning og terapi, så der også bliver taget hånd om de psykiske skader som alkohol kan have påført sindet. Her får du et overblik over, hvad antabuspillen egentligt er for noget, og hvordan den påvirker kroppen.

Sådan virker en alkoholbehandling med antabus

Det er nogle helt konkrete ting, der bliver sat gang i, når du første gang tager en antabuspille. Her vil man opleve følgende, hvis man drikker alkohol:

  • Du får hovedpine, som kan være meget kraftig
  • En antabus behandling gør også, at du hurtigt får kvalme, hvis du drikker
  • Du kan også få åndedrætsbesvær

Kort sagt bliver man simpelthen syg, hvis man forsøger at drikke for meget alkohol. Det bliver dermed umuligt at fortsætte med et stort alkoholindtag. Hvis du forsøger at drikke, vil kroppen reagerer med disse symptomer inden for fem til ti minutter. Reaktionerne kan fortsætte i mange dage, så man skal virkelig vide, hvad det er, man går ind til.

Fordelene ved denne type behandling er, at den er meget effektiv på kort sigt. Man bliver hurtigt ikke fristet til at drikke alkohol, fordi det simpelthen er umuligt for kroppen at indtage det. Det skal dog siges, at det er forskelligt fra person til person, hvor meget alkohol, man kan indtage, når man er i gang med en antabusbehandling. Nogle kan godt få et par genstande ned i kroppen, selvom de er på antabus, andre kan slet ikke tage en tår.

På trods af den store effektivitet på kort sigt, skal man være opmærksom på, at antabusbehandlingen er en af de mindst effektive på lang sigt. Det er altså meget let at falde tilbage i afhængighed, på trods af at man måske har holdt sig ædru under en antabus behandling på et par måneder eller et par år. Hvis du vil vide mere om antabus, så er det en god idé at tage kontakt til erfarne alkoholbehandlere, der kan vejlede og yde professionel alkoholrådgivning i det omfang der er behov for.