Alkoholisme

Alkoholisme er skadeligtIngen kan lide ordet alkoholiker. Mange forbinder dette med “bumsen på bænken” eller en “dranker på værtshus”. Derfor er det langt fra alle der har lyst til at blive kaldt for en alkoholiker, når man snakker om alkoholisme eller alkoholmisbrug. Sygdommen alkoholisme udvikles ofte henover et længere forløb, hvor den enkelte har mistet kontrollen til sit alkoholforbrug. En ofte genset situation er, at man forsøger at skære ned/holde pause fra alkohol men ender med at falde tilbage i de samme mønstre, hvor man drikker alt for meget. Med andre ord er det alkoholen som tager kontrol over drikkeren og ikke omvendt. Dette påvirker ikke kun den enkeltes krop og sindstilstand, det har også store konsekvenser for eventuel familie, børn og arbejde. Derfor er det vigtigt at reagere, og tage kontakt til en rådgiver der kan henvise til den rette alkoholbehandling, inden det er for sent.

Skader ved alkoholisme

Nogle af de skader som alkohol og alkoholisme har på kroppen er tydelige. Idag er alkoholmisbrug skyld i skader som skrumpelever, hjerneskade, betændelse i bugspytkirtlen, forhøjet blodtryk og mange andre. Faktisk er ca. hver 5. patient indlagt på hospitaler i Danmark, fordi han har drukket langt over de anbefalede grænser. Når man snakker grænser, er det vigtigt at holde øje med sundhedsstyrelsens anbefalinger, og huske på, at der er stor forskel på hvad den enkelte kan tåle og maksimalt bør drikke iløbet af ugen.

Få vejledning hos din læge om alkoholmisbrug

Hvis du har mistanke om at du lider af alkoholisme, kan du rette henvendelse til din egen læge eller et godkendt firma. Han kan ofte også tilbyde dig samtalebehandling og muligvis antabus som et hjælpmiddel. Antabus er dog ikke en alkoholbehandling eller alkoholafvænning. Lægen kan også henvise dig til professionelle behandlingssteder i dit område, eller du kan få tilbudt flere steder som tilbyder alkoholbehandling.