Alkoholiker

Hjælp til en alkoholikerDet er meget svært at være alkoholiker. Man har ikke kontrol over den afhængighed, der gør, at man får svært ved at overskue, de mange ting som livet byder på. Derfor er det en rigtig god idé at søge den hjælp, som findes i Danmark. Hver eneste kommune i Danmark tilbyder en række forskellige forløb, som alle sammen er gratis. Her får man kyndig hjælp af uddannede eksperter, som kan guide på den rigtige måde i forhold til dine behov.

Grib ind rettidigt som alkoholiker

Noget helt andet, som er meget afgørende, er, hvornår du griber ind. Det kan nemlig betyde rigtig meget for de endelige konsekvenser for kroppen. Dit helbred tager nemlig stor skade af det store alkoholforbrug. Her er der to aspekter, som man skal tænke på.

  • At være alkoholiker har mange konsekvenser for kroppen
  • Det har også store konsekvenser psykisk

Det er svært at sige, hvilke af disse ting, der vejer mest. Kigger man på den fysiske del, viser alt forskning, at alkohol har meget stor påvirkning på vores krop. Drikker man for meget, nedbryder det langsomt mange af de indre organer. Derfor kan det også være en hovedårsag til flere forskelige former for kræft. Et af de organer, der bliver hårdt ramt, når man drikker for meget, er leveren.

Psykisk kan man også få store men, hvis man drikker for meget. Og det går ikke kun ud over en selv. De nære venner og den nære familie, man har, bliver nemlig også ramt, hvis man har et alt for stort alkoholforbrug. Derfor skal du sørge for at tænke på dine omgivelser, inden du siger nej til hjælp. Som udgangspunkt er der kun gode argumenter for at komme i hjælp så tidligt som muligt, hvis du er eller er tæt på at være en alkoholiker. Idag kan du kontakte flere organisationer der kan hjælpe dig med at stille en diagnose. Du kan ofte selv vælge om du vil være anonym eller ej.