Alkoholbehandling

6 dages alkoholbehandlingDet kan tage hårdt på hverdagen, hvis man misbruger spiritus og øl, og derfor er der kun gode grunde til at komme i alkoholbehandling. I Danmark er det tilmed nemt og trygt at komme i behandling, og det koster dig ingenting. Der er ydermere en lang række fordele ved de danske alkoholbehandlingscentre, som du er berettiget til som statsborger i Danmark.

Du kan blandt andet:

  • Få gratis rådgivning og hjælp
  • Få en alkoholbehandling, der er personlig og professionel
  • Tilpasse dit behandlingsforløb efter dine behov

Det er gratis at få alkoholbehandling i Danmark

Noget af det, der er godt at fremhæve, er, at det er fuldstændig gratis at blive behandlet for alkoholafhængighed i Danmark. Du skal blot fortælle din kommune, at du har brug for behandling, og så bliver du henvist til et behandlingscenter. Det gør du typisk igennem din praktiserende læge, som sagtens kan se og høre, hvis der er et behov for behandling. Hermed kan man få behandling, uanset hvilket socialt lag man tilhører i samfundet, og hvilken indkomst man har.

I Danmark kan du komme i professionel alkoholafvænning

Vælger man at behandle sin alkoholmisbrug og gå i alkoholafvænning via kommunen, kan man forvente en meget professionel men også personlig behandling. Det betyder, at den hjælp, man får, er baseret på anerkendte metoder og teorier, ligesom de behandlingsforløb, der tilbydes, er meget varierende. Ligeledes er det en meget personlig behandling, og det betyder, at der bliver taget højde for dine behov og ønsker, da ingen som udgangspunkt kan svinges til at gå i alkoholafvænning.

Hvilket behandlingsforløb der er det rette er 100% individuelt og skal baseres på en professionel vurdering. Dermed kan man have alt fra et behandlingsforløb på en uge til et på en måned, et år eller længere, afhængigt af, hvad man vurderer vil have den bedste effekt.

Flere private virksomheder er godkendt til at yde alkoholbehandling

Der findes dog også et alternativ til kommunerne. I Danmark findes der nemlig flere private virksomheder som er godkendt til at yde professionel alkoholbehandling. Ved at vælge en virksomhed der er godkendt af kommunen, f.eks. til at yde ambulant alkoholbehandling, har en en sikkerhed og garanti for at behandlingsstedet er iorden. Flere tilbyder idag også gratis alkoholrådgivning, hvor du kan få råd og vejledning til at finde den rette behandling. Det er altid en god idé at undersøge markedet for muligheder.