Alkoholafvænning

Alkoholafvænning er for alle der har et alkoholproblem.Flere danskere ender fortsat med at modtage behandling for alkoholmisbrug. Dette er konklusionen fra flere behandlingscentre der fortsat oplever et stigende antal borgere som må lade sig indlægge i alkoholafvænning.

På trods af flere kampagner i TV og udendørs postere der råber til folk om at tænke over hvor meget de drikker, er det desværre stadig et stort problem i Danmark. Flere er nød til at søge hjælp i form af alkoholafvænning og mange centre har været nød til at benytte sig af ventelister på grund af den store folketilstrøm. Man regner med at der idag er ca. 20% flere der har brug for ambulant alkoholbehandling end for blot 5 år siden og mange får idag ambulant alkoholbehandling for deres alkoholmisbrug.

Større åbenhed omkring alkoholisme

En af grundene kan være den store åbenhed der er kommet omkring alkoholisme hvilket får os til at snakke mere frit om vores alkoholproblemer, f.eks. i familien eller på arbejdspladsen. Hos mange af de ambulante behandlingscentre mener man også at flere går i afvænning på grund af den lavere arbejdsløshed. Det at være i arbejde giver motivation og energi til at bekæmpe vores alkoholproblemer så jobbet kan passes optimalt.

Din læge og Antabus er sjældent nok

Hvor mange der idag modtager alkoholbehandling findes der ikke præcise tal på. Man forventer dog at tallet ligger et sted omkring 7.000 misbrugere. Ofte starter folk med at gå til lægen for at få deres diagnose, hvilket gør at de får tabeletter eller antabus. Ifølge flere alkoholbehandlere, er Antabus dog et lægemiddel der sjældent kan stå alene om det vil aldrig kunne erstatte en alkoholbehandling. Alligevel gør det at mange aldrig ender i en rigtig alkoholbehandling, hvilket betyder at flere ender med at falde tilbage i misbruget efter en periode. Det er derfor vigtigt at få den rette støtte og hjælp under hele forløbet, ikke kun hos lægen.

Mere om alkoholafvænning

Ingen ved hvor mange der behandles for alkoholmisbrug hos deres læge men der er som regel altid flere der kommer ind og har brug for vejledning. Læs mere om alkoholafvænning eller historien om Saseline der sendte sin far på alkoholafvænning her.